top of page

La multi ani Frumosi si in Bunastare Romania si Romani de pretutindeni!

Actualizată în: 2 dec. 2022

România astăzi, 1 Decembrie 2022.


În 2022 sărbătorim 163 de ani de când #România a devenit stat, sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin unirea Moldovei cu Țara Românească.


Țara a rămas totuși tributară Imperiului Otoman încă 19 ani.


Tot în acest an aniversăm și144 de ani de când în 1878 țara noastră a fost declarată #RomâniaIndependentă, în urma războiului Ruso-Turc.



Iar exact astăzi, pe 1 Decembrie sărbătorim 104 ani de la #MareaUnire din 1918, când, în urma primului război mondial, #Transilvania, #Bucovina și #Basarabia s-au unit cu #Romania, formând #RomaniaMare.


Până după al doilea război mondial, România interbelică a avut cea mai mare suprafață

din istoria sa - 295.641 km².


În prezent, părți din România Mare încă se află sub jurisdicția altor state, suprafața țării fiind de 238.397 km².


Sînt multe de spus despre frământările și transformările prin care a trecut țara noastră nu doar în ultimii 163 de ani de când se numește România, ci de mii de ani, de când spiritul acestei țări a luat naștere pe aceste pământuri minunate.


Din anumite perspective, da, sînt importante cifrele, anii, suprafața teritorială, PIB-ul, etc.


Nu doar pentru noi, ci pentru fiecare țară și popor al ei.


Dar, din perspective mai profunde acestea sînt efecte, sînt rezultate.


Mult mai important este cum noi, ca români - atât locuitorii teritoriului fizic, cât și cei împrăștiați în toate colțurile lumii - trăim conștient, alegem conștient, proiectăm conștient în fiecare zi viitorul nostru ca popor și al României.


Pentru că toate acestea se află înainte de egal în ecuație.


În putere și responsabilitate se creează cauzele care vor duce la efectele dorite.


Iar în ignoranță și victimizare se creează cauzele care duc la efectele nedorite.



Nimic nu se creează de la sine.


Da, nimic nu se creează de la sine, cum încă mulți cred.


Niciun efect nu apare din neant, ci este o urmare firească a unor cauze - acțiuni și alegeri personale.


Și da, noi sîntem creatorii vieților noastre, nimeni altcineva.

Iar din Bunăstarea fiecărui cetățean, se naște Bunăstarea unei națiuni.


Bunăstarea personală este rezultatul mentalității și acțiunilor spre #Bunăstare.


Sărăcia și neîmplinirea sînt rezultatele mentalității de #victimă, a fugii de #responsabilitate și a căutării vinovaților.


Adunate la nivel colectiv, de la fiecare membru în parte, mentalitățile și acțiunile personale formează mentalitățile și acțiunile comunităților mici și mari, de la familie, cătun, sat, până la orașe, județe și întreaga Țară.



Fiecare Român creează în fiecare clipă viitorul său și al României


Poate suna ca o repetiție, dar fiecare dintre români, indiferent dacă crede asta sau nu, creează în fiecare clipă prezentă viitorul său și al țării sale.

Pentru cei care încă mai caută scuze ori se păcălesc, că nu la fiecare dintre noi este #puterea și #responsabilitatea de a ne crea un viitor mai bun, mai echilibrat, mai frumos, ci la alții, le doresc să se trezească din aceste iluzii și să-și asume de bună voie ceea ce fac zilnic.


Ca să nu-i echilibreze Universul cu ale sale Legi - născute din prima secundă să mențină echilibrul în mod natural - și să li se pară că sînt pedeapsiți de cineva superior. Că nu-i așa.


Pentru cei care sînt conștienți de puterea lor interioară și de urmarea fiecărei acțiuni mărunte sau mai mari, le doresc să continue pe această cale și să se bucure de fiecare experiență, chiar și de cele încercătoare.



Urarea mea pentru România și Românii de pretutindeni


Pentru că în Gând și Cuvânt stă puterea creatoare a oamenilor, completată apoi de acțiunile care le susțin, în această zi aniversară doresc să fac o Urare tuturor Românilor și României.


La Mulți Ani Frumoși și în Bunăstare România și Români de pretutindeni!


Nu doar ”La mulți ani România și Români!”


E general, nespecific și fără direcție.


Pentru că dacă urăm generic, atenția și puterea noastră creatoare nu sînt activate și direcționate către ceea ce ne dorim.


Și rămâne loc să poată fi ”La mulți ani în nepăsare, în boală, în nefericire, în neclaritate, etc.”, ceea ce probabil nimeni nu-și dorește.


Cei care vorbesc automat și general nu conștientizează câtă putere există în cuvinte și ce efecte au asupra creării realității fizice, dar și metafizice.



Eu de mulți ani le fac urări specifice celor dragi sau cunoscuților. Inclusiv României.


Pentru că astfel pun o amprentă de cum îmi doresc să le fie celorlalți, mie și țării mele.


Aleg conștient și mă străduiesc ca acțiunile mele să fie în acea direcție. Iar anul acesta am considerat important să scriu acest articol, care îmi doresc să aducă inspirație și direcție către #comportamenteumane conștiente.


Te invit să-ți aduci aportul conștient pentru o țară mai prosperă, pentru un popor mai fericit și pentru o Planetă echilibrată.

Te invit să creezi și tu #RomaniaLibera de proiecții nesănătoase, de ignoranță, de automatisme și de așteptări nerealiste.


La Mulți Ani Prosperi Române!


La Mulți Ani Buni România!


Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page